PIRELLI OFFICES

The project

  • Location Milano - Italy
  • Date 2007
  • Studio Gregotti Associati International

By law, the design for the new Pirelli office building had to respect the height, function and construction area parameters of the pre-existing industrial building. It was therefore a “building replacement” project to be carried out via the demolition and reconstruction of the spaces already present in the previous building, enhancing its architectural qualities while respecting the morphology of the historic construction fabric. 

The design and architectural choices for the redevelopment and transformation of the entire Pirelli site and its buildings were therefore made with the goal of underlining the continuity of production established in the area throughout the 20th century. 

Pirelli Offices: Photo 1

Product used

 The facades of the building are clad with dark grey PIRELLI STONE porcelain stoneware (size 74.3x99.3x1.4 cm), a product that Cotto d’Este developed to ensure the harmony of the new construction with the pre-existing buildings at the Pirelli site.
Pirelli Offices: Photo 3
pirelli-stone---grigio pirelli-stone---grigio

PIRELLI STONE - GRIGIO

The sizes:

  • 30"x39"

Other projects

}

Follow us on social media

facebook twitter/cottodeste instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Please note that this website uses “session cookies” to enhance the internet experience, as well as "cookies analysis" for data analysis and "third party cookies". You can get more details and block all or some of these cookies, on the detailed information link Click here
If you continue with the navigation on this site, it is implied that you express your consent to the use of these cookies.